Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ «ΒΟΥΒΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΔΜ



 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 Επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά η  επιλογή του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ για «βουβές» εκλογές. Η έναρξη της προεκλογικής περιόδου βρήκε τη Διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΔΜ να φοβάται και ν’ αποφεύγει τον ανοιχτό διάλογο. 
Ο  σ. Μαυροματίδης προτίμησε χθες  μια κλειστή παραταξιακή διαδικασία, από τον ανοιχτό δημόσιο διάλογο, στην εκπομπή «FORUM ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ» της τηλεόρασης του WEST CHANNEL με το κ. Θ. Παπαδόπουλο, όπου κλήθηκαν όλες οι παρατάξεις που κατεβαίνουν  στις εκλογές του ΤΕΕ και εκπροσωπήθηκαν από τους επικεφαλείς τους, πλην του Προέδρου του ΤΕΕ και επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΕΕ»,  η οποία εκπροσωπήθηκε τυπικώς.
Πέραν τούτου για το τεθέν θέμα του ΕΣΠΑ, ο Πρόεδρος κράτησε σιγήν ιχθύος, παρότι προκλήθηκε, ενώ όφειλε να πάρει θέση, όντας και  εκπρόσωπος του ΤΕΕ στην Επιτροπή παρακολούθησης του ΕΣΠΑ. Την ίδια τακτική ακολούθησε και κατά τη διάρκεια της θητείας του, παρόλο που στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του συμμετέχουν δύο στελέχη εκ των οποίων το ένα υψηλόβαθμο  της ΕΥΔΕΠ ( π. Διαχειριστική Αρχή).
Έχουμε πεισθεί πλέον ότι  ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ καταβάλει συνειδητή προσπάθεια  να περάσουν οι εκλογές, απαρατήρητες. Αυτή άλλωστε η εσωστρέφεια είναι το χαρακτηριστικό του πως αντιλαμβάνεται τον θεσμικό ρόλο του ΤΕΕ. Η αλήθεια είναι ότι η μειωμένη  συμμετοχή βολεύει την παρούσα διοίκηση και τον Πρόεδρο, όχι όμως τους Μηχανικούς. Εμείς απαντάμε με ένα μεγάλο  ΟΧΙ στην αποχή. 
Οι μηχανικοί αισθάνονται απογοητευμένοι και «ταπεινωμένοι» βλέποντας το ΤΕΕ να καταργείται. 
Για τη συντριπτική πλειοψηφία των μηχανικών  η στοιχειώδης επιβίωση είναι πλέον ζητούμενο.
Είναι γεγονός επίσης ότι η διέξοδος δεν μπορεί να προέλθει από την ατομική προσπάθεια του καθένα μας ξεχωριστά ή από την προσπάθεια των λίγων εκλεγμένων συναδέλφων στα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ. 
Για ν’ αποκτήσουμε ένα  ΤΕΕ με ρόλο ισχυρό, θεσμικό και διεκδικητικό.
Απαιτείται η συμμετοχή των συναδέλφων Διπλ. Μηχανικών στη λειτουργία του ΤΕΕ, στη διαμόρφωση των θέσεών του, στην ιεράρχηση των στόχων και των προτεραιοτήτων του, στην αγωνιστική διεκδίκηση.
Είναι καιρός ν’ απαλλαγούμε από  παλιές νοοτροπίες και συμπεριφορές.
Επιβάλλεται να ψηφίσουμε με κριτήριο θέσεις και προγράμματα και να τιμήσουμε με την ψήφο μας στελέχη άφθαρτα, μακριά από μηχανισμούς και συμφέροντα, με γνώσεις, προτάσεις, καινοτόμες ιδέες, δημιουργικότητα, μαχητικότητα και  ενθουσιασμό.

                                                                            Για τη «ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ»
                                                                                                  Ο επικεφαλής

                                                                                                          
                                                                                                  Νίκος Συλλίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου