Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΕ/ΤΔΜ

Προς
1.    Πρόεδρο ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ
2.    Πρόεδρο ΕΜΔΥΔΑΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  
Συνάδελφοι,
Με αφορμή την πρόσκληση ΤΕΕ/ΤΔΜ  για συζήτηση επί του θέματος «Πρόταση για πρόβλεψη Ειδικού Μισθολογίου για τους μηχανικούς του Δημοσίου» (5ο θέμα ΗΔ, βλ. συν),  στη συνεδρίαση 04/11/2014 της ΔΕ, θέτω υπόψη σας ότι:
Το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς, παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου απαξίωση  και υποκατάσταση της ΕΜΔΥΔΑΣ  ...


από το ΤΕΕ/ΤΔΜ.
Μέσα στις αντίξοες συγκυρίες που βιώνει ο καθένας μας χωριστά και ο κλάδος στο σύνολό του, δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε κανέναν απολύτως υπονόμευση και αποδυνάμωση του φορέα μας.
Γνωρίζουμε ήδη ότι τόσο στον διεθνή, όσο και στον εθνικό χώρο, οι οικονομικές εξελίξεις και οι συσχετισμοί δύναμης χειροτερεύουν συνεχώς για τους εργαζόμενους, την απασχόληση, τους εργασιακούς θεσμούς. Γι’ αυτό οφείλουμε όλοι μας να πάψουμε να είμαστε μέρος του προβλήματος και να γίνουμε κομμάτι της λύσης. Ιδιαίτερα το βάρος πέφτει στα θεσμικά συλλογικά όργανα του κλάδου μας και ειδικά σε όσους από εμάς επέλεξαν να φέρουν την ευθύνη της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης.
Ότι πετύχαμε, διαχρονικά, είναι αποτέλεσμα της ενότητας και των αγώνων του κλάδου, πάνω σε ένα σωστά σχεδιασμένο πλαίσιο στόχων και προτεραιοτήτων.
Αποτελεί πρωτόγνωρη θεσμική εκτροπή το γεγονός ότι το ΤΕΕ/ΤΔΜ, ερήμην της ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτ. Μακεδονίας και της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, να υπεισέρχεται σε θέματα που αφορούν τον κλάδο μας αποσπασματικά, «κυριαρχικά» και άκαιρα, για να τα ακυρώσει.
Η πρωτοβουλία του ΤΕΕ/ΤΔΜ είναι, τυπικά και ουσιαστικά, άκρως ανορθόδοξη και η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, όπως και η ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτ. Μακεδονίας οφείλουν να την καταγγείλουν με κάθε τρόπο και να απαιτήσουν τον σεβασμό των συλλογικών οργάνων και των θεσμών.

Κοζάνη 03/11/2014    

Νίκος Χ. Συλλίρης
Μέλος ΔΕ ΤΕΕ/ΤΔΜ
Αντιπρόσωπος ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου