Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Βιντεοσκόπηση των συνεδριάσεων του ΤΕΕ/ΤΔΜ και ανάρτηση στο διαδίκτυο.

Σε σχέση με τα πρακτικά της 6ης συνεδρίασης της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΔΜ (07/05/2014) και σε συνέχεια  προηγηθείσης τηλεφωνικής επικοινωνίας, όσον αφορά  το θέμα της τοποθέτησης αναπληρωτών Προΐσταμένων Γ. Δ/νσεων, Δ/νσεων και Τμημάτων Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, το οποίο με επιστολή της η ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτ. Μακεδονίας έθεσε και δι’ εμού η παράταξη «ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ», εγγράφως, έφερε για συζήτηση εκτός ΗΔ στην 5η συνεδρίαση της ΔΕ, ζητώ να περιληφθεί στα πρακτικά η εκφρασθείσα και μη καταγραφείσα άποψή μου, όπως την εκθέτω παρακάτω, διαφορετικά αρνούμαι να τα επικυρώσω. Ητοι:
 
«1ον . Δεν αποδίδεται με ακρίβεια η απόφαση που ελήφθη επί του συγκεκριμένου θέματος, η οποία  τροποποιήθηκε ουσιωδώς -λόγω της γενίκευσης ενός πολύ συγκεκριμένου θέματος- μετά
τη συνεδρίαση.
2ον . Μου προσάπτεται από τον Πρόεδρο ΤΕΕ/ΤΔΜ , αυθαίρετα και παράνομα ευθύνη περί μη θεσμικής λειτουργίας.
 
Για το αν ως μέλος της  ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΔΜ  και εκπρόσωπος της  παράταξης   «ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» δικαιούμαι να εκφράζω άποψη μου δημόσια  και να επικαλούμαι αποφάσεις της ΔΕ, δεν τίθεται θέμα. Γιατί ως μέλος της ΔΕ και εκπρόσωπος παράταξης έχω υποχρέωση και καθήκον να εκφράζω ελεύθερα την άποψή μου και να ενημερώνω με  αντικειμενικό και υπεύθυνο τρόπο  τους  συναδέλφους και γιατί όχι και την τοπική κοινωνία για  τις  δραστηριότητες  του ΤΕΕ/ΤΔΜ. Γνωρίζω πολύ καλά το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ΤΕΕ/ΤΔΜ και ξέρω τέλος ότι κανένας δεν είναι πάνω από το νόμο.
Με αφορμή αυτό το γεγονός και για την αποφυγή στο μέλλον τέτοιων φαινομένων προτείνω να γίνεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και δεοντολογία, βιντεοσκόπηση των συνεδριάσεων και ανάρτηση στο διαδίκτυο».
 
                                                                                                   Ν. Συλλίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου