Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Έχει δικαίωμα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Υ.Δ.Ε.Π.) να μην απαντά σε έγγραφο αίτημά μας;


        Στις 20.07.2016 υποβάλαμε αίτηση προς την Υπηρεσία σας, η οποία αφορούσε την πορεία υλοποίησης του «παλιού» και του «νέου» ΕΣΠΑ στην Περιφέρειά μας. Μετά από 70 ημέρες και ενώ έχει ήδη παρέλθει η προθεσμία των 60 ημερών, που ορίζει ο νόμος, δυστυχώς, δεν πήραμε ακόμα καμία,  απολύτως, απάντηση.

Το δικαίωμα να τύχει κανείς απάντησης σ’ ένα αίτημα για παροχή πληροφοριών, που υποβάλει προς τη διοίκηση, είναι θεμελιώδες και συνταγματικά κατοχυρωμένο. Η δε αρμόδια υπηρεσία ή αρχή, υποχρεούται, εκ του νόμου, να απαντά και να μην αρνείται.

Δεν χρειάζεται ωστόσο να διαθέτει κάποιος νομικές γνώσεις. Τα πράγματα είναι απλά και κατανοητά. Από τη στιγμή που  μια παράταξη του ΤΕΕ/ΤΔΜ αγνοείται επιδεικτικά, τότε υπάρχει πρόβλημα. Αυτό είναι σαφές σύμπτωμα οπισθοδρόμησης σε παρωχημένα μοντέλα λειτουργίας, ενώ η εποχή μας έχει ανάγκη από οργανωμένη δημόσια διοίκηση με θεσμούς και λειτουργίες, αξιοπιστία και αυτοσεβασμό.

Στη  «ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» θέλουμε να είμαστε υπαρκτοί και συνεπείς ηθικά και πολιτικά. Δεν μπορούμε να μπούμε όλοι στο ίδιο κανάλι λογικής. Είναι θέμα εφαρμογής των νόμων σ’ ένα κράτος δικαίου. Είναι θέμα τάξης στο δημόσιο.

Θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι δεν πρόκειται για παράλειψη σκοπιμότητας.

Δηλώνουμε ότι δεν ικετεύουμε, ούτε επαιτούμε, αλλά δικαιούμαστε και απαιτούμε να εκπληρώσετε το επιβαλλόμενο από το σύνταγμα καθήκον σας.

Επαναφέρουμε το αίτημά μας*, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα λάβουμε άμεση απάντηση, άλλως επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

 

 

                                      Για την Παράταξη «ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ»

                                         Ο επικεφαλής

 
                                           Νίκος Συλλίρης

                                        Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΔM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου