Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Υποκατάσταση-Απαξίωση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στον χειρισμό κατεδάφισης των γεφυρών ΕΟ Κοζάνης-Θεσ/νίκης και Κοζάνης-Αθηνών

Κύριε Περιφερειάρχη,

Είναι γνωστό ότι η αρμοδιότητα ελέγχου, συντήρησης και λειτουργίας  της  Εθνικής Οδού  σε όλη τη Δυτική Μακεδονία ανήκει στην Δ/νση Τεχνικών Έργων (Έδρα). Οπότε, εξ αντικειμένου, η εποπτεία της κατεδάφισης των εν λόγω γεφυρών εξολοκλήρου  ανήκει στη δικαιοδοσία της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
           Ωστόσο απ’ όλη αυτή την υπόθεση, που κυριαρχεί στην επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό, φαίνεται να απουσιάζει η καθ’ ύλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία  και εμφανίζεται η.... ΑΝ.ΚΟ. ΑΕ  σε ρόλο πρωταγωνιστικό.

            Αυτό το γεγονός, είναι προφανές ότι, κατ’ αρχήν μας υποτιμάει ως Διπλωματούχους Μηχανικούς-δημοσίους υπαλλήλους, κατά δεύτερον και κυριότερο απαξιώνει τη δυναμική και το δημόσιο χαρακτήρα των τεχνικών υπηρεσιών. Τελικός δε αποδέκτης  των συνεπειών αυτής της επιλογής είναι ο πολίτης, του οποίου βλάπτονται τα συμφέροντα, υπό την έννοια ότι δαπανώνται, ασκόπως,  κονδύλια, σε μια περίοδο που όχι μόνο δεν περισσεύουν, αλλά κυριολεκτικά δεν φτάνουν. Ακούστηκε, ότι η εταιρεία αξιώνει 300.000 Ευρώ για τη εκπόνηση της μελέτης όταν η κατεδάφισή προβλέπεται να στοιχήσει 100.000 Ευρώ και όταν η μελέτη αποκατάστασης των γεφυρών έχει εκπονηθεί και βρίσκεται στο αρχείο της υπηρεσίας από το 2002.

Κύριε Περιφερειάρχη,

Η ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ (ΕΜΔΥΔΑΣ) Δυτ. Μακεδονίας:

ΕΚΦΡΑΖΕΙ την αντίθεσή στις πολιτικές επιλογές υποβάθμισης και κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δημοσίου.

ΑΠΑΙΤΕΙ  σύγχρονες, λειτουργικές και πλήρως στελεχωμένες Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες, προς όφελος των Πολιτών και του Κοινωνικού Συνόλου.  

ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι εντεταλμένες  Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας  έχουν την τεχνική επάρκεια, τεχνογνωσία,  εμπειρία και  το καθήκον να  ανταποκριθούν και να καλύψουν τις ανάγκες  εκτέλεσης τεχνικών έργων  στο χώρο ευθύνης τους.

Ευελπιστούμε ότι αντιλαμβάνεσθε το ουσιαστικό μας ενδιαφέρον, την δικαιολογημένη αγωνία μας και τις αγαθές μας προθέσεις. Ένας είναι ο στόχος και αυτός είναι κοινός. Να υπηρετήσουμε, με αφοσίωση, κατά τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο το δημόσιο-κοινωνικό συμφέρον.
                                                            Για το Δ.Σ.
 Πρόεδρος
 Δισλής Βασίλειος
Πολιτικός Μηχανικός
 
 
 Η  Γεν. Γραμματέας
 Τζαγκαρίδου  Αναστασία
Πολιτικός Μηχανικός
ΠΗΓΗ :ΕΜΔΥΔΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου